WordPress Website

WordPress is het meest gebruikte websitesysteem c.q. content management systeem (CMS) ter wereld. Dat komt omdat WordPress:

  • zeer gebruiksvriendelijk is;
  • erg veel standaardfunctionaliteit heeft;
  • ontelbaar veel ontwerp/design mogelijkheden kent;
  • WordPress Open Source software is, dus gratis;
  • volledig aan te passen is aan uw wensen;
  • zeer SEO vriendelijk is;

Onze WordPress websites zijn altijd voorzien van een ‘responsive design’ waardoor de websites zich volledig aanpast aan ieder apparaat (zoals een telefoon of tablet). Dit levert u veel meer bezoekers en dus conversie op. WordPress is vooral populair onder MKB-bedrijven. Met meer dan 20 jaar ervaring in (WordPress) sitebouw en meer dan 400 opgeleverde websites heeft Ber|Art Visual Design V.O.F. de kennis en ervaring in huis om iedere (WordPress) website tot een groot succes te maken.

WordPress is in 2003 gestart met weinig code om het publiceren van tekst op het web gemakkelijker te maken, de eerste gebruikers waren op één hand te tellen. Sindsdien maken vele webloggers de overstap om WordPress te gebruiken en is WordPress uitgegroeid tot één van de grootste open source projecten op het web. Alles wat je hier ziet, van documentatie tot de code, is gemaakt door en voor de WP gebruikers. WordPress is een Open Source project, dit betekent dat er honderden mensen over de wereld bezig zijn met de ontwikkeling hiervan.

Dit betekent ook dat iedereen vrij is om het te gebruiken, dus het maakt niet uit of je nu een persoonlijke site hebt of een site met commerciële doeleinden, WordPress is en blijft gratis.Op wordpress.org kan je een software script met de titel WP downloaden. Je hebt hiervoor een webhost (zoals wij) nodig die voldoet aan de minimale vereisten om WP te kunnen draaien. WordPress is volledig bewerkbaar en kan bijna voor alles gebruikt worden op het gebied van publiceren op het web (weblog, CMS etc.). Ook biedt WP de service WordPress.com aan, hier kun je in een paar muisklikken een volledig op WP gebaseerd weblog beginnen, maar het is vele malen minder flexibel dan dat je WP zelf download en installeert.

WordPress is een persoonlijk publicatie platform gericht op schoonheid, webstandaarden en gebruiksgemak. WP is van onschatbare waarde en dat geheel gratis. Is WP nieuw voor je? Lees dan eerst meer over WordPress in de Codex, vervolgens volg je de hieronder beschreven het stappenplan en je hebt binnen enkele minuten een website.

Een klein beetje geschiedenis..
WP is geboren uit een wens om een publicatie systeem te maken die gestroomlijnd is en gebruik maakt van PHP en MySQL en onder GPL licentie valt. De eerste versies werden uitgebracht onder de naam b2/cafelog, daarna werd besloten om door te gaan onder de naam WP. Tegenwoordig is WP een rijp en stabiel product. We hopen dat onze software zich onderscheid van andere en samen met de gebruikers te werken aan de ontwikkeling van WP.

WordPress Website

Ber|Art Visual Design V.O.F.Berrie Pelser – WordPress Hosting en Design